Hvordan sette opp 404-feilmeldingsside?

Når bruker man en 404-feilmeldingsside?
Siden ble ikke funnet-meldingen vises når nettleseren av en eller annen grunn ikke er i stand til å vise den forespurte siden. Om slikt inntreffer, er det ikke bra hverken for besøkende eller fra SEO-ståstedet (SEO betyr søkemotoroptimalisering).

Page not found

En ikke så bra feilmeldingsside

Situasjoner når feilmeldingssiden 404 kommer opp
- skrivefeil i nettadressen eller et gammelt bokmerke
- en gammel, dysfunksjonell lenke i søkeresultatene i f.eks. Google
- en ugyldig lenke også fra eller til en ekstern nettside

Hvordan lage en bra feilmeldingsside?
Vi anbefaler å lage en feilmeldingsside som inneholder i det minste følgende elementer:
- lenke til forsiden
- lenke til sidekartet eller enda bedre selve sidekartet
- et søkefelt eller lenke til en side der det finnes et søkefelt
- kontaktopplysninger til nettredaktøren eller en annen ansvarlig for

Disse gjør det mulig og komme seg til forsiden samt å fortsette å surfe på hjemmesiden din.

Page not found

Et eksempel på en god feilmeldingsside

Så hvordan setter jeg opp en feilmeldingsside?
1. Klikk på «Gå til side» og åpne «Systemsider» ved å klikke på «+».

2.  Velg «Side ikke funnet».

3. Du får opp en feilmeldingsside som kan redigeres. For å gjøre det klikk på «Rediger innhold».

4. Bruk redigeringsvinduet for å endre på teksten samt legge til bilder og andre elementer.

5.En meget enkel feilmeldingsside kan se slik ut:

Tips: På disse sidene kan du finne en del riktig gode eksempler på artige feilmeldingssider som vi håper kan være til inspirasjon for deg: Error Pages:ReloadedCreative 404 Error Pages With Characters.