Oversikt over filformater som støttes og kan lastes opp

Av sikkerhetsmessige årsaker er det bare visse filformater som kan lastes opp på en Webnode-nettside. På den måten forhindrer vi at man sprer skadelig programvare og viruser. Disse filformatene er tillatt på Webnode-nettsider (se under).

Du kan laste opp filer med en maksimal størrelse på 8 MB hvis du bruker gratisutgaven av Webnode. Med Premium er den tillatte filstørrelsen 400 MB. Ved større filer anbefaler vi å bruke skylagringstjenester f.eks. Dropbox eller One Drive. Grunnen til begrensningen er at nedlasting av store filer medfører økt datatrafikk.

Bilder:
.jpg
.jpeg
.png
.gif
.bmp

Dokumenter:
.pdf (Portable Document Format, Adobe Acrobat)
.doc, .docx (Microsoft Word)
.ppt, .pptx, .pps, .ppsx (Microsoft PowerPoint Presentation)
.odt (OpenDocument Text)
.xls, .xlsx (Microsoft Excel)
.txt (text/plain)
.rtf (Rich Text Format)

Lydfiler:
.mp3
.wma (Windows Media Audio)
.wav
.ogg

Lydfiler:
.avi
.wmv (Windows Media Video)
.mov (QuickTime)
.mpg

Det finnes dog en mulighet til å laste opp filformater som ikke er ført opp på oversikten ovenfor. Da må man bestille våre Premium-tjenester. Klikk på lenken og finn ut hvordan det kan gjøres.

Hvor finner jeg informasjon om filformat?

1. Høyreklikk på filen og velg «Egenskaper».
  2. Du vil få opp et vindu hvor du finner blant annet informasjon om filformat. Hvis formatet er forskjellig fra formatene som er ført opp på oversikten ovenfor, kan du prøve å finne et program som konverterer filformater.

Informasjon om filformat er i "egenskaper"