Hvordan sette opp PayPal som betalingsmåte?

Webnode gir deg mulighet til å koble PayPal-kontoen din til din nettbutikk slik at ordrestatus automatisk endres til «betalt» når kunder gjennomfører en betaling. En viktig ting å huske er at du trenger en forretningskonto, ikke en vanlig privat PayPal konto. For å konfigurere PayPal trenger du å hente en URL-adresse fra administrasjonssiden av prosjektet ditt.

1. Gå til administrasjonssiden og klikk på «Innstillinger for nettbutikk».

Set up the PayPal payment gateway

2. Velg «Betalingsmetoder».

3. Velg «PayPal».

TIP: Hvis PayPal ikke er oppført blant betalingsmetoder, behøver du å legge det til. Les om hvordan man legger til en ny betalingsmetode.

4. Skriv inn din PayPal adresse i feltet «PayPal-konto» og klikk på «her» i dialogbokser som dukker opp til høyre for feltet.

5. Les framgangsmåten. I punkt 5 finner du URL-adressen vi nevnte ovenfor. Den skal du kopiere.

Set up the PayPal payment gateway

6. Logg deg inn på PayPal-kontoen din. En viktig ting å huske er at du trenger en forretningskonto, ikke en vanlig privat PayPal konto. Detaljerte opplysninger finner du på www.paypal.com.

7. Klikk på «My account» og velg «Profile».

Set up the PayPal payment gateway

8. Velg  «My selling tools» i menyen. I seksjonen «Getting paid and managing my risk» finner du «Instant payment notifications». Klikk på lenken «Update».

Set up the PayPal payment gateway

9. Velg «Choose IPN Settings».

Set up the PayPal payment gateway

10. Lim URL-adressen du hentet fra administrasjonssiden til nettbutikken din i feltet «Notification URL». Om du vil at PayPal skal sende deg e-poster med informasjon om transaksjoner i nettbutikken, kryss av for «Receive IPN messages». Klikk på «Save» for å lagre endringene.

Set up the PayPal payment gateway

11. Nå kan du motta betalinger via PayPal!