Hvordan kobler jeg hjemmesiden min til Google Search Console?

1. Registrer deg hos Google Search Console eller logg inn om du allerede har en konto.

2. Velg Nettadresseprefiks. Skriv inn adressen til hjemmesiden slik den vises i adressefeltet når du er på hjemmesiden din. Det skal fungere fint så lenge du skriver inn adressen i et av de følgende formatene:

https://www.minhjemmeside.no
https://minhjemmeside.no

Etter du har skrevet inn adressen til hjemmesiden din (domenet ditt), trykk Fortsett.

Velg Nettadresseprefiks og fyll inn domenet ditt

TIPS: For mer informasjon, se hjelpeartikkelen til Google Search Console.

3. Velg så Alternative bekreftelsesmetoder og kopier koden under HTML-tag.

HTML tag

4. Gå til redigeringsverktøyet for nettsiden din og trykk SIDER øverst i vinduet.

Trykk på SIDER

5. Åpne SEO-innstillinger for side.

Åpne innholdet

6. Lim inn koden fra steg 2 i boksen til Tilpasset HTML i toppteksten. Husk å legge den inn i alle sidene dine (venstre kolonne).

Lim inn koden

7. PUBLISER endringene dine. Gå så tilbake til Google Search Console siden, rull ned og trykk Bekreft for å bekrefte eierskapet i boksen du kopierte koden fra i steg 2.

bekreft

Hvordan man legger til et nettstedskart

Du kan også legge til et nettstedskart av nettsiden på Google-kontoen din. Google vil da kunne sjekke innholdet i nettsiden din raskere. Følg disse stegene for å sette opp nettkart:

1. Trykk på Sidekart i den venstre menyen. Skriv inn sitemap.xml og trykk Send inn.

Sitemap.xml

2. Du vil så få en melding om at nettstedskartet er sendt inn.

Sitemap

Tips: Du kan få mer hjelp fra Search Console Help siden.

Verktøy for inspisering av nettadresser

Dette verktøyet gir deg detaljert informasjon om statusen til indeksering av hjemmesiden din. Du kan også sende inn en forespørsel om å re-indeksere hele hjemmesiden din eller én spesifikk side. Dette er ganske nyttig når du redigerer innholdet på en side og vil at den oppdaterte versjonen skal komme raskest mulig ut på Google. Du må være verifisert i Google Search Console for å kunne bruke dette verktøyet. Se stegene over om du ikke har gjort dette enda.

1. I Google Search-kontoen, trykk på Gjennomgang av nettadresse i den venstre menyen.

2. Skriv inn adressen til hjemmesiden din, eller den spesifikke siden du ønsker å gjøre noe med, i søkefeltet øverst på siden, og trykk Enter. Google vil så automatisk sjekke siden for endringer.

3. Hvis du ønsker å re-indeksere en hjemmeside eller en side, trykk Be om indeksering

Inspisering av nettadresser

Tips: Du kan lese mer om dette verktøyet på denne siden