Opprette og redigere kategorier

Denne artikkelen vil beskrive hva kategorier er, og vise deg hvordan du kan legge til produkter til dine egne kategorier.

Kategorier er grupper som produkter kan bli plassert i. Disse gruppene inneholder produkter som er relevante til hverandre, som herreklær, dameklær, sko, klokker, tilbehør, telefoner eller leker. Produkter kan legges til i flere kategorier samtidig. For eksempel, "Vinterjakke for dame" kan legges til i kategorier som "Dameklær", "Vinterklær" og "Jakker". Disse gruppene vil hjelpe kundene dine å lettere finne det de leter etter i butikken din. Kategorier er ikke bare ment for klær, men kan bli brukt til hvilket som helst produkt du ønsker å selge.

Redigere kategorier

1. Du kan se kategoriene dine ved å trykke på PRODUKTER øverst i redigeringsverktøyet.

Produkter

2. Trykk Administrer kategorier nederst til venstre i vinduet.

Administrer kolleksjoner

3. Herfra kan du redigere, opprette eller slette kategorier. Du kan også endre rekkefølgen til produktene i kategorien.

Behandling av kategorier

Du kan utforske og redigere innholdet i en spesifikk kategori ved å velge den i den venstre kolonnen.

Oppretting av en ny kategori

1. Opprett og lag en ny kategori ved å trykke Legg til kategori øverst i høyre hjørne. Fyll inn navnet til den nye kategorien og trykk på Opprett.

2. Du kan så legge til produkter i den nye kategorien din ved å trykke Legg til produkter.

Legg til produkter

3. Et nytt vindu vil åpnes der du kan søke etter og velge produktene du ønsker å legge til i denne kategorien. Du kan også bla gjennom produktene dine ved å rulle nedover med musen.

Finn produkter til kategorien

Tips: Hvis du ønsker å legge til et nytt produkt, trykk PRODUKTER øverst i redigeringsverktøyet og velg Legg til produkt. For mer informasjon om hvordan du kan legge til dine egne Hvordan legger jeg til et produkt?.

Du kan slette kategorier ved å trykke Slett kategori nederst til venstre.

Produkter kan også fjernes fra kategorier i KATEGORIER vinduet. Du kan gjøre dette ved å trykke på knappen som vises til høyre for produktet når du tar musen over det. Produktet vil bli fjernet fra kategorien uten at du trenger å bekrefte det. Produktet blir kun fjernet fra kategorien og vil fortsatt være tilgjengelig i nettbutikken din.

Fjern produkt fra kategori

For å fjerne et produkt fullstendig fra nettbutikken din, så kan du gjøre dette i PRODUKTER menyen som finnes øverst i redigeringsverktøyet.

Hvis du ønsker å endre navn på en kategori, så kan du gjøre det ved å trykke på navnet til kategori øverst i vinduet.

Bytt kategori navn