Støtteseksjonr
StartsidenNettbutikkOppsett av leveringsmetode

Oppsett av leveringsmetode

I denne artikkelen vil du finne ut av hvordan du kan sette opp leveringsmetoder til nettbutikken din ved å bruke forhåndslagde metoder eller ved å legge til dine egne.

1.  Klikke på Leveringsmetoder tilgjengelig under Butikkinnstillinger på siden med prosjektdetaljer for nettsiden din (gå til punk nr.4 om du velger denne veien)

Leveringsmetoder
  2. Alternativt kan du trykke på INNSTILLINGER øverst i redigeringsverktøyet.

Innstillinger
  3. Deretter velg Nettbutikk i venstre kolonne og trykk Sett opp ved siden av Leveringsmetoder.

Leveringsmetoder
  4. Nettbutikken din vil inneholde en del forhåndslagde leveringsmetoder. Du kan bruke disse ved å trykke på Mer og velg Rediger metode.

Rediger metode
  5. Her kan du endre navn og fraktpris.

For å aktivere pakkesporing, så må du først sette opp betalingsmetoden og skrive inn nettadressen med pakkenummeret som du vil få fra fraktselskapet. Du kan se mer informasjon om dette i artikkelen Oppsett av pakkesporing. Fremgangsmåten for å etablere pakkesporing vil være lik for alle transportselskaper. Dersom du tilbyr Klarna som betalingsmetode i nettbutikken din, er det obligatorisk å tilby kundene dine muligheten til å spore bestillingene deres når bestillingen sendes med en tredjepartsbud (for eksempel PostNord eller DHL). Her kan du lese mer.

Du kan også aktivere funksjonen for transportkostnader basert på produktvekt. Du kan se mer om dette i artikkelen Angi fraktpris basert på produktvekt.

Ikke glem å lagre endringene dine ved å trykke Lagre.

Rediger leveringsmetoden
  6. Du kan legge til en ny leveringsmetode ved å trykke +Legg til leveringsmetode.

Legg til leveringsmetode
  7. Velg blant de allerede opprettede alternativene Bring, FedEx, DHL, Posten og PostNord eller de manuelle alternativene Hent i butikk og En annen leveringsmetode. Klikk deretter Velg metode.

Alternativer
  8.  Om du velger alternativet En annen leveringsmetode fyll inn navnet til leveringsmetoden. Fyll inn også prisen kunden må betale for fraktalternativet og eventuell URL-lenke for pakkesporing. Trykk Lagre.

Opplysninger av leveringsmetoden
  9. Hvis du ikke lengre trenger en av leveringsmetodene dine, så kan du slette den ved åtrykke på Mer og Slett metode

Slett metode

OBS

Når du har lagt til en ny leveringsmetode til nettbutikken din, så vil den automatisk bli markert som Aktiv. Dette betyr ikke nødvendigvis at leveringsmetoden har blitt riktig satt opp. Vennligst kontakt det ønskede leveringsfirmaet og finn ut om det er noe de også trenger å gjøre på deres side.